Top 4 ingrediencie v boji proti starnutiu!

  1. Vitamín E je v tukoch rozpustná zlúčenina, ktorá existuje v rôznych formách. Najčastejšou formou je prirodzene sa vyskytujúci alfa-tokoferyl, ktorý je tiež najbežnejšie používanou formou vitamínu E v prípravkoch na starostlivosť o pleť. Vitamín E sa nachádza v širokom spektre denného použitia, ako sú telové a pleťové oleje a séra, balzamy na pery, telo a tvár, prostriedky na čistenie tváre, peelingy, umývacie prostriedky a masky na hlboké čistenie. Nachádza sa tiež v nočných, denných a očných krémoch, ako aj v telových sprchách, sprchových krémoch, kúpeľových mliečnych výrobkoch a na umývanie rúk. Jeho účelom je často pomáhať regenerovať a opravovať pokožku, aby sa znížil výskyt vrások.kosmetické krémy.jpg
  2. Vitamín Palmitát je derivát vitamínu A, ktorý je klasifikovaný ako v tukoch rozpustná nenasýtená organická zlúčenina patriaca do rodiny retinoidov. Bežne sa používa v prípravkoch na starostlivosť o pleť kvôli svojej stabilnej povahe a tiež kvôli veľkosti molekuly: môžu preniknúť cez pokožku, aby mali väčšie účinky proti starnutiu. V akom type produktu sa používa? Vo všeobecnosti sa vyskytuje pri výrobkoch, ktoré sa môžu včleniť do vášho každodenného režimu starostlivosti o pleť, ako napríklad denné krémy, gély a séra, ako aj očné krémy, ktoré bojujú s jemnými líniami a vráskami. Existujú vedecké dôkazy o tom, že retinyl palmitát pôsobí priamo na metabolizmus kolagénu a stimulovať produkciu kolagénu a elastických vlákien
  3. Kyselina glykolová patrí do skupiny chemikálií nazývaných alfa-hydroxykyseliny, ktoré sú v skratke známe ako AHA. Prirodzene sa vyskytuje a dá sa odvodiť z trstinového cukru. V akom type výrobku sa používa? Nachádza sa v receptúrach na okamžité použitie a na umývanie, ako sú čistiace prostriedky na tvár, sérum, krémy a neabrazívne exfoliačné prípravky. Je známe, že kyselina glykolová stimuluje produkciu kolagénu a elastínu, čím vyhladzuje jemné línie a vrásky. Je tiež silným exfoliantom, a preto zvyšuje premenu buniek vo vonkajšej vrstve pokožky, čím mení drsnú, matnú a vráskavú pokožku na hladkú, žiarivú a mladšie vyzerajúcu pleť.
  4. Kyselina salicylová patrí do skupiny chemikálií nazývaných beta krémy na ruce.jpg
  5. hydroxykyseliny, ktoré sa v kozmetickom priemysle bežne nazývajú BHA. Získava sa z kôry vŕby. V akom type produktu sa používa? Určite na denné použitie, ako čistiace prostriedky na tvár, sérum, pleťové vody, krémy a neabrazívne exfoliačné produkty. Kyselina salicylová je rovnako ako kyselina glykolová silným exfoliantom, preto odstraňuje bunky z povrchu pokožky, čo zas pomáha zlepšovať tón a štruktúru pleti, ako aj znižovať výskyt vrások a hyperpigmentácie (napr. Vekové škvrny). To je často kombinované s alfa-hydroxykyselinami na zosilnenie účinkov produktu proti starnutiu.

 
Určite na záver nezabudnite a hlavne sa nebojte vyskúšať nejaký z výrobkov, ktoré tieto ingrediencie obsahujú. Veríme, že nebudete ľutovať a nájdete si ten pravý pre vás a vašu pleť!